البوابةالرئيسيةس .و .جالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 تعالواااااا يالا بسرعة عاوزة اغذيكم ومتخافش ياعلوة دي عزومة من عندي لاحلي خوااااااااات في الدنيااااااااا

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
زوزو
عضو مبتدئ(فين الهمه؟ فين النشاط)
عضو مبتدئ(فين الهمه؟ فين النشاط)
avatar

عدد الرسائل : 27
تاريخ التسجيل : 09/08/2008

مُساهمةموضوع: تعالواااااا يالا بسرعة عاوزة اغذيكم ومتخافش ياعلوة دي عزومة من عندي لاحلي خوااااااااات في الدنيااااااااا   الأحد 10 أغسطس 2008 - 18:01

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
حمام وبط محشي بالفريك بالصووووووووووووور الحمام ممكن أن يُحشى بالفريك أو الرز وسأضع الطريقتين إن شاء الله أما البط فعادة يُحشى بالفريك لأن البط يأخذ وقت أطول في النضج وهذا يناسب الفريك أكثر من الرز
أولا نبدأ بالحمام
المقادير
-----
لكل زوج من الحمام نحتاج الى
من 1\2 الى 3\4 كوب فريك أو رز (حسب حجم الحمام )
بصلة متوسطة مفرومة
ملعقة صغيرة سمن
ملح + 1\2 ملعقة صغيرة فلفل أسود أو حسب الرغبة
حوايج الحمام يعني الكبدة والأونصة
الطريقة
-----
يدعك الحمام جيدا بالدقيق والملح ويترك نصف ساعة ثم يغسل جيدا ويترك قليلا ليصفى من الماء
فى هذه الأثناء نحضر خلطة الحشو من الرز مع البصل المفروم المدعوك بالملح والفلفل + السمن + الكبدة والأونصة
أو الفريك وممكن أن يُحمر الفريك شوية قبل الحشو ثم بعد أن يبرد نضع عليه باقي المكونات ماعدا السمن لأنه قد تحمر بالسمن





يكتف الحمام



يدعك الحمام من الداخل بقليل من الملح والفلفل
نضع الحشو سواء كان الرز أو الفريك ونترك فراغ قليل بالحمام لأن الحشو سيتمدد






تخيط فتحته من اسفل وكذلك من عند الرقبه






نسلق الحمام في الماء المغلي والمضاف اليه بصلة متوسطة صحيحه وحبهان (هيل)ثم بعد شويه نهدي النار ونضع فص مستكة ويترك حوالي ساعة وفي نصف وقت النضج نضع قليل من الملح معه
بعد النضج يرفع طبعا من الحلة ويترك ليجف وهذا ضروري جدا
ثم يحمر في السمن ويقلب على كل الجوانب







نقدم معه الفريك المفلفل او حسب الرغبة


بط محشي
------

نفس الطريقة السابقة ولكن البط يأخذ كمية فريك أكثر وهذا يتوقف على الحجم ولكن في المتوسط 2كوب تقريبا
والفريك هنا لابد أن يحمر أولا لأنه سيأخد وقتا أطول في السلق
قبل الحشو ندعك البط بنصف ليمونه من الداخل لأن البط أحيانا يكون به ظفارة ( رائحة غير مستحبة )
ثم نتبله بالملح والفلفل من الداخل



نضع الفريك بداخل البط ونترك مسافة قبضة اليد فارغة لحساب تمدد الفريك



واذا كان هناك مجال لحشو الرقبة أيضا تُحشى واذا كان جلد الرقبة مقطوع فلن نستطيع حشوها ولكنها تخيط أيضا مثل الجزء السفلي





ويفضل ان نكتف البط بعد ذلك بالدوبار الخاص بالطهي حتي لا تتفتح
يسلق البط مثل الحمام ولكن سيأخذ ساعتين تقريبا وايضا هذا يتوقف على حجم ونوع البط لأن بعض أنواع البط تنضج بسرعة
بعد النضج نتركها تجف ثم نحمرها في السمن ان كانت صغيرة وان كانت كبيرة ولا نستطيع تحميرها بالسمن ممكن ندهنها بصلصة الطماطم مع السمن ونضعها تحت الشواية في الفرن لعدة دقائق
ثم تتبل بالملح والفلفل







يزال الخيط عنها


تقدم أيضا مع الفريك




وأتمنى تعجبكم
[size=16]ولاتنسونى من صالح الدعاء[/s
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
reeetaag
مشرف( مبروك ياعم المشرف مش عاوزين نوم)
مشرف( مبروك ياعم المشرف مش عاوزين نوم)
avatar

عدد الرسائل : 297
تاريخ التسجيل : 09/08/2008

مُساهمةموضوع: رد: تعالواااااا يالا بسرعة عاوزة اغذيكم ومتخافش ياعلوة دي عزومة من عندي لاحلي خوااااااااات في الدنيااااااااا   الأحد 10 أغسطس 2008 - 18:06

عزووومه بالصوور clown
الله بيعطيكى العافيه زوزو affraid
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زوزو
عضو مبتدئ(فين الهمه؟ فين النشاط)
عضو مبتدئ(فين الهمه؟ فين النشاط)
avatar

عدد الرسائل : 27
تاريخ التسجيل : 09/08/2008

مُساهمةموضوع: رد: تعالواااااا يالا بسرعة عاوزة اغذيكم ومتخافش ياعلوة دي عزومة من عندي لاحلي خوااااااااات في الدنيااااااااا   الأحد 10 أغسطس 2008 - 18:11

طيب اعمل اية ريتااا هو دة اللي اقدر علية ولسة الحلو هيكون اجمل بمناسبة شهر رمضان وكل سنة وانتي وكل اعضااااء المنتدي بخير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
بانسيه
مشرف( مبروك ياعم المشرف مش عاوزين نوم)
مشرف( مبروك ياعم المشرف مش عاوزين نوم)
avatar

عدد الرسائل : 777
العمر : 22
تاريخ التسجيل : 19/06/2008

مُساهمةموضوع: رد: تعالواااااا يالا بسرعة عاوزة اغذيكم ومتخافش ياعلوة دي عزومة من عندي لاحلي خوااااااااات في الدنيااااااااا   الثلاثاء 12 أغسطس 2008 - 1:58

انا مش بحب ولا الحمام ولا البط

اكل ايع انا بقى فى العذومه بتعتك

بس على العموم تسلم ايدك


_________________
(اللهم انك خلقت نفسى وانت توفاها , لك مماتها وحياها , ان احييتها فأحفظها , وان امتها فأغفر لها . )

(اللهم انى اسالك العافيه).
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Noweira
Admin
Admin
avatar

عدد الرسائل : 1219
تاريخ التسجيل : 01/06/2008

مُساهمةموضوع: رد: تعالواااااا يالا بسرعة عاوزة اغذيكم ومتخافش ياعلوة دي عزومة من عندي لاحلي خوااااااااات في الدنيااااااااا   الثلاثاء 12 أغسطس 2008 - 11:53

زوزو
هو الكل ليه عاوج بوزو
مش عارفين ان الاكل ده بكره هنعوزو
الست بانسيه معترضه ليه
مش عارفه ان بكره هتتشحتف عليه
أما اختنا ريتاج فمعجبه بالصور
عاوزاها في المنتدى تتنطط زي الكور
لو فيه اختراع تكون الصور حقيقه
انا مستعد اشتري هولكو في دقيقه
والحساب يجمع بعدين
ما هو كله عليكم دين
امال يعني هئعد اصرف عليكو منين
مشكوره يازوزو ع البطه والحمامتين
الواحد لو قعد عليهم هياكلهم في دقيقتين
ويئوم من غير غسيل ادين
اصلهم مش محتاجين
لا صابون ولا معطر
وياحبذا لو تكون الدنيا بتمطر
شكرا يازوزوووووووووو
تحياتي
علوه

_________________
سألت نفسي كتير إيه أدمت للاسلام

حاسبت نفسي كتير ماجيتش عُشر الغــــلام

قلت لنفسي لا يانفسي دا ماسموش كـــــــلام

أقول إيه لما يحاسبني ويسألني ربي العلاّم

أقوله صليت صمت زكيت لقيته مش كفايه

ووسط أفكاري جتلي من ربي الهدايه

إني أنشئ منتدى وأسميه الحبيب محمد

يكون بلسم للي الدم في عروقه تجمّد

يمكن ربنا يهدي من خلاله انســـــــــــان

يمكن يتوضع حسناته ليّا في المـــــــيزان

يمكن يكون مخرج لناس كتير من الأحزان
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://alhabibmohmed.hooxs.com
nada
عضو مبتدئ(فين الهمه؟ فين النشاط)
عضو مبتدئ(فين الهمه؟ فين النشاط)


عدد الرسائل : 10
تاريخ التسجيل : 16/06/2008

مُساهمةموضوع: رد: تعالواااااا يالا بسرعة عاوزة اغذيكم ومتخافش ياعلوة دي عزومة من عندي لاحلي خوااااااااات في الدنيااااااااا   الثلاثاء 12 أغسطس 2008 - 20:46

والله نويرة انت استاذ
ردك رائع على عزومه اروع
وتسلم ايدك زوزو يارب
وبجد عزومه جميله منك

نويرة انا اهو مش اتبطرت
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
لفلى جيرل
مشرف( مبروك ياعم المشرف مش عاوزين نوم)
مشرف( مبروك ياعم المشرف مش عاوزين نوم)
avatar

عدد الرسائل : 878
تاريخ التسجيل : 26/07/2008

مُساهمةموضوع: رد: تعالواااااا يالا بسرعة عاوزة اغذيكم ومتخافش ياعلوة دي عزومة من عندي لاحلي خوااااااااات في الدنيااااااااا   الأربعاء 13 أغسطس 2008 - 13:42


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
لفلى جيرل
مشرف( مبروك ياعم المشرف مش عاوزين نوم)
مشرف( مبروك ياعم المشرف مش عاوزين نوم)
avatar

عدد الرسائل : 878
تاريخ التسجيل : 26/07/2008

مُساهمةموضوع: رد: تعالواااااا يالا بسرعة عاوزة اغذيكم ومتخافش ياعلوة دي عزومة من عندي لاحلي خوااااااااات في الدنيااااااااا   الأربعاء 13 أغسطس 2008 - 14:06

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زوزو
عضو مبتدئ(فين الهمه؟ فين النشاط)
عضو مبتدئ(فين الهمه؟ فين النشاط)
avatar

عدد الرسائل : 27
تاريخ التسجيل : 09/08/2008

مُساهمةموضوع: رد: تعالواااااا يالا بسرعة عاوزة اغذيكم ومتخافش ياعلوة دي عزومة من عندي لاحلي خوااااااااات في الدنيااااااااا   الإثنين 25 أغسطس 2008 - 18:39

تسلمووووووووووووو ومشكورة علي مروركم الكريم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
تعالواااااا يالا بسرعة عاوزة اغذيكم ومتخافش ياعلوة دي عزومة من عندي لاحلي خوااااااااات في الدنيااااااااا
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الحبيب محمد(صلى الله عليه وسلم) :: ساعه وساعه :: وصفات لأحلى الأكلات-
انتقل الى: